Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Požár interní ambulance na urgentním příjmu ve Fakultní nemocnici Olomouc

Ve středu 24. listopadu 2010 ve 13 hodin přišlo na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje hlášení, že v interní ambulanci Oddělení urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici v Olomouci hoří.

Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že celý prostor je silně zakouřen a uvnitř se nachází asi 20 osob. Hasiči zahájili okamžitou evakuaci pacientů a přístrojů, které zajišťovaly jejich životní funkce, a zlikvidovali požár.

Tento hrozivý scénář se naštěstí neodehrál ve skutečnosti, šlo pouze o taktické cvičení složek IZS a personálu Oddělení urgentního příjmu při požáru.

Cílem cvičení bylo prakticky prověřit postup všech zúčastněných složek při požáru a přechodu do nouzového režimu klíčového pracoviště FN OL.

V 14:15 hodin bylo cvičení ukončeno a podle vedoucího cvičení mjr.Ing. Milana Páleníka splnilo svůj účel, cvičící jednotka hasičů prověřila taktiku při evakuaci osob a zdolávání požáru a prověřila stav a funkčnost zpracované dokumentace zdolávání požáru ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet