Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jihomoravském kraji zasahovali u série nehod

K sérii dopravních nehod dnes ráno vyjížděli hasiči v Jihomoravském kraji. Od šesti do devíti hodin zasahovali na osmi místech na Brněnsku, Blanensku a Vyškovsku

K první nehodě hasiči vyjeli po 6. hodině na komunikaci I/43 u obce Česká. Jednalo se o nehodu tří vozidel, z nichž jedno skončilo převrácené na boku. Z vraku vozidla hasiči vyprošťovali dva zaklíněné, jeden z nich na následky zranění zemřel. Na vozidlech hasiči udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny.Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty byl k odstranění vraků vozidel a k uvolnění vozovky na místo povolán vypúrošťovací je­řáb.

V 6.48 hodin byla ohlášena další nehoda na stejné komunikaci v Hradecké ulici nedaleko nákupního centra Globus. Tentokrát hasiči u střetu pěti vozidel udělali protipožární opatření, odpojovali baterie a sorbentem zasypávali drobné úniky provozních kapalin. Uvolnění komunikace a úklid vozovky zajistili pracovníci asistenčních služeb a silničáři.

Před 7. hodinou hasiči také vyjeli k nehodě dvou vozidel v Brně-Žebětíně. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči vozidla zabezpečili proti případnému vzniku požáru, sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny a kyvadlově řídili dopravu. K posypu silně kluzké vozovky povolali silničáře.

V Hradecké ulici v Brně-Králově Poli hasiči po 8. hodině zasahovali u nehody auta, které narazilo do billboardu. Nehoda skončila bez zranění, řidič byl mimo vozidlo. Na autě hasiči udělali protipožární opatření a ukončili zásah.

V 8.33 hodin byla ohlášena nehoda ve Štouračově ulici v Brně-Bystrci. U střetu dvou vozidel hasiči auta zajistili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterie. Protože z jednoho auta vytékala nafta, hasiči ji jímali do sběrné nádoby a naftu na vozovce zasypali sorbentem. Vozidlo pomohli naložit k odtahu a vozovku očistili od použitého sorbentu.

Na Blanensku hasiči před 7. hodinou vyjížděli k nehodě vozidla, které na komunikaci I/43 u Černé Hory skončilo mimo vozovku. Při příjezdu jednotky bylo vozidlo již vytaženo a hasiči nezasahovali.

Na Vyškovsku hasiči vyjížděli ke dvěma nehodám. V 6.57 hodin byla ohlášena nehoda u obce Ježkovice. Jednalo se o dvě nehody ve vzdálenosti zhruba 200 metrů. Na kluzké vozovce jedno auto skončilo převrácené na střeše. Řidička nebyla zraněna a při příjezdu hasičů byla mimo vozidlo. U druhé nehody dvou aut bel jeden člověk zraněn. Hasiči udělali na autech protipožární opatření a odpojili baterie.

K další nehodě hasiči v 7.30 hodin vyjížděli na dálnici D1. Na 233. kilometru dálnice ve směru na Kroměříž havarovalo osobní auto a mikrobus, jedno z vozidel bylo mimo komunikaci. Srážka se obešla bez zranění. Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet