Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár valníku před Majdalenou

Dnes v 7:24 hodin byl na Krajské operační a informační středisko HZS ohlášen požár dopravního prostředku v obci Majdalena. K zásahu vyjely osádky tří cisteren, jedna ze stanice Třeboň, další dvě z jednotky SDH obce Suchdol nad Lužnicí.

Hasiči po svém příjezdu na místo události zjistili, že se jedná o požár podvalníku, na kterém byl původně převážen pásový bagr. Ten však již stál mimo podvalník, jelikož řidič okamžitě, když se objevily první příznaky hoření, s bagrem z podvalníku sjel.

Požár zasáhnul pneumatiky a jednu z náprav vozu, zasahující hasiči požár dostali v 7:37 hodin pod kontrolu a za dalších několik minut byla nahlášena úplná likvidace požáru. Vzniklou škodu příslušník pro zjišťování příčin požáru ve spolupráci s Policií ČR vyčíslil předběžně na Kč 90 000,–-, hodnota uchráněného majetku na podvalníku je Kč 3 500 000,–-. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.


Informovali jsme aktuálně díky SMS zpravodajství Hasičů ze Suchdola nad Lužnicí:

07:47: JPO II Suchdol nad Lužnicí vyjížděla k požáru podvalu, na kterém byl naložen bagr v obci Majdalena na Třeboňsku. Výjezd Cas 32 T815, Cas 25 S706, HZS Třeboň.

SMS info: Hasiči Suchdol nad Lužnicí
http://hasici-suchdol.estranky.cz

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet