Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Požár kanceláří v Olomouci

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 26. 11. 2010 v odpoledních hodinách u požáru v rodinném domku v Olomouci na ulici Geislerova. Již z dálky byl vidět dým valící se z podkroví.

Na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru byla událost přijata v 15:46. Operační středisko k zásahu vyslalo oba výjezdové vozy z centrální stanice v Olomouci a rovněž drážní kolegy (HZS SŽDC), taktéž z Olomouce a to osádku cisternového vozidla pro zabezpečení vodou.

Průzkumem v prvním patře bylo zjištěno, že zde došlo k požáru kanceláře v podkroví. Prostor byl velmi hustě zakouřen a průzkum zasažených místností tak byl velmi komplikovaný.

Hasičům se podařilo prostor odvětrat otevřením střešního okna a dalších oken o patro níže. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se v objektu naštěstí nikdo nenachází. Za pomoci termokamery bylo velmi rychle patrné ohnisko hoření požáru a požár se poté povedlo velmi rychle lokalizovat.

Zasahující jednotka provedla dohašovací práce a rozebírání podkrovního zateplení. Z preventivního hlediska při rozebírání byla odkryta i část stropního sádrokartonového podhledu a opět za pomoci termokamery i průzkum, zda se ve skrytých místech nenacházejí ohniska.

K likvidaci požáru došlo po 40 minutách a jednotky se vrátily zpět na svoje základny.

Příčina vzniku požáru a výše odhadované škody je v současnosti na místě šetřena vyšetřovatelem zjišťování příčin požáru a bude upřesněna později.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet