Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Interschutz 2005

Reportáž. Aktualizace 19:00

19:00 – Takže poslední on-line zpravodajství je z pavilonu 27, kde jsou ochranné pomůcky a oblečení pro hasiče. Je tu samozřejmě i firma DEVA, která má poměrně slušný stánek. Stejně tak SCOTT i Draeger předvedli pěkné stánky. Na venkovní ploše a uvnitř je samozřejmě k vidění o mnoho více, ale o tom budou následovat články, které redakce z Hannoveru připraví. Máme o čem psát, fotek je také mnoho. Těšte se na pokračování.

*************­************************­*****

17:00 – Ani milovníci prevence si v Hannoveru nemusí stýskat. Organizátoři jim vyčlenili celý pavilon 13. Je ovšem nutné podotknout, že i v této části lze nalézt stánky se zbožím, které se týká spíše práce mokrých hasičů. Mám tím na mysli pračky na obleky, navíječe hadic, vyprošťovací zařízení atp. Čeho jsem si však musel všimnout, byl značný počet stánků firem z dálného východu. Je zcela jasné, že drobné komponenty jako např. tlakoměry na přenosných hasicích přístrojích, proudnice, hydranty, samotné hasicí přístroje budou ve velkém vyrábet Čína, Indie atd. A vlastně je již určitě ve velkém vyrábí. Jen jsem si toho ještě nestihl všimnout.

Z Hannoveru Radek Kislinger

*************­************************­******

15:30 – To, co by se na venkovní ploše zdálo nepřekonané, se uvnitř zdá až neuvěřitelné! Firma Rosenbaurer předvedla bombastický stánek, spíše plochu, která je plná novinek. Vaše oči nestačí sledovat vše, co firma Rosenbauer předvádí. Polovina pavilonu 12 je právě této firmy. Plno chytrých řešení, nádherná auta, komfort pro hasiče, to je ukázka firmy Rosenbauer.

Vnitřní hala je samozřejmě plná dalších vystavovatelů. Nová řešení výstražných světel, nová vyprošťovací technika, nové ochranné pomůcky. Je opravdu na co se dívat.

Z Hannoveru Martin Kavka. Průběžně budu i na ICQ 287672610, ale spíše večer, takže Vaše dotazy mohu na ICQ odpovědět.
On-line zpravodajství Vám přináší firma MIBAG.

*************­************************­******

13:13 – Tak jsme přijeli…obrovské výstavní plochy, neuvěřitelné množství techniky, mnoho lidí.
Tak vypadá venkovní výstavní plocha veletrhu INTERSCHUTZ 2005. Vystavují zde všichni výrobci hasičské techniky. Snad největší se zdá plocha firem IVECO Magirus a Ziegler…Magirus tu vytvořil neuvěřitelný pohled, asi dvacet žebříků a plošin se tyčí k nebi. Na volné ploše je i stánek THT Polička. Další aktuální informace za 2 hodiny.

Z Hannoveru aktuálně Martin Kavka. Děkujeme firmě MIBAG, díky které on-line informace přinášíme.

*************­************************­*******

Dnes brzy ráno vyrazila část redakce v sestavě M.Kavka, R.Kislinger, V.Porkát a V.Hakl na největší evropský hasičský veletrh do Hannoveru. Po celý den zde budete moci sledovat postřehy a foto z této akce. Tedy pokud nezklame technika.

Omluva za kvalitu fotografií, byl použit mobil N9500.

Sdílet