Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Novojičínsku u pěti dopravních nehod

První dopravní nehoda se stala v osm hodin ráno na dálnici D1 v katastru obce Pustějov. Řidič osobního auta značky Renault Megane nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a skončil se svým vozidlem mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči na vozidle provedli protipožární opatření a předali nehodu PČR k dalšímu šetření. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Bílovce a Nového Jičína.

Ke druhé dopravní nehodě vyjížděly jednotky HZS Nový Jičín a SDH Kopřivnice krátce před jedenáctou hodinou dopoledne do Štramberku, místní části Libotín Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních automobilů. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která byla předána do péče zdravotníků záchranné služby a po ošetření na místě byla převezena do nemocnice. V době vyšetřování nehody a naložení obou automobilů na vozidla odtahové služby byla silnice neprůjezdná. Po dvanácté hodině byla silnice průjezdná v obou směrech.

Třetí dopravní nehoda se stala krátce před třetí hodinou odpoledne v Závišicích. Řidič osobního automobilu Peugeot nepřizpůsobil styl jízdy povětrnostním podmínkám a skončil se svým vozidlem mimo vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. Po vyproštění vozidla z příkopu se jednotka profesionálních hasičů z Nového Jičína vrátila na základnu.

Čtvrtá dopravní nehoda v pořadí byla operační středisko hasičů nahlášena v 15:06 hodin. Na silnici I/48 u obce Starý Jičín došlo ke střetu osobního automobilu s dodávkou. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili z havarované dodávky jednu zraněnou osobu. Ta byla následně předána osádce záchranné služby a převezena do nemocnice k dalšímu ošetření. Hasiči dále provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a přečerpali z převrácené dodávky menší množství nafty do náhradní nádoby. Na místo byl povolán vyprošťovací speciál, pomocí kterého byly havarované automobily vyproštěny a odtaženy mimo komunikaci. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Nového Jičína a jejich dobrovolní kolegové ze Starého Jičína.

K poslední páté dopravní nehodě vyjížděli hasiči z Nového Jičína krátce po čtvrté hodině odpoledne do Jičiny, místní části Starého Jičína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že linkový autobus sjel ze zasněžené silnice do příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči počkali na příjezd sypače správy silnic, který silnici vyhrnul. Po navrácení autobusu na silnici pomocí vyprošťovacího automobilu Tatra T815 8×8 se jednotka vrátila na základnu.

Zdroj: HZS Nový Jičín

Sdílet