Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaparkované auto shořelo v garáži

Vozidlo Renault Clio se zařízením garáže, domácím nářadím a osobními věcmi majitelů dnes shořelo v Kelčanech na Hodonínsku.

V garáži u rodinného domu začalo hořet zhruba půl hodiny poté, co majitelka auto zaparkovala. Plameny se rychle šířily na celý prostor poloviny dvojgaráže o půdorysu 10 krát 10 metrů. Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali v 8.53 hodin, na místo vyjely čtyři jednotky – profesionální ze stanice v Kyjově a dobrovolné jednotky z Kyjova, Vracova a Žeravic.

Při jejich příjezdu bylo celé auto v plamenech, oheň se šířil na další věci v garáži i na střechu objektu. Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích proti plamenům nasadili dva vodní proudy. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 9.10 hodin, po vytažení ohořelého auta z garáže a dohašení lokálních ohnisek hasiči oheň zlikvidovali v 10.03 hodin. Z garáže vynesli také zbytky nářadí a osobních věcí. K odvětrání objektu nasadili přetlakovou ventilaci.

Starší auto i zařízení garáže požár zničil, žár poškodil také střechu objektu. Do druhé poloviny dvojgaráže se oheň nerozšířil. Požár, který se obešel bez zranění, způsobila technická závada na elektroinstalaci vozidla. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu stanovil na 300 tisíc korun. Hodnotu uchráněné části dvojgaráže vyčíslil na 500 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet