Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v kuchyni panelového domu v Olomouci

Pondělní odpoledne 29. 11. 2010 zaměstnalo jednotky profesionálních hasičů v Olomouci, likvidovaly požár v kuchyni v panelovém domě na ulici I.P.Pavlova.

Obyvatelé se požár pokoušeli uhasit před příjezdem hasičů za pomocí hydrantového systému na schodišti. Došlo zde k nadýchání se zplodin hoření u dvou osob.

Na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru jsme události přijali v 16:17 a operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotku ze stanice v Olomouci a to první a druhý výjezdový vůz a rovněž drážní kolegy ( HZS SŽDC ) a podnikové hasiče SETUZA.

Prvotním provedeným průzkumem velitel zásahu k události povolal Zdravotnickou záchrannou službu, vzhledem k tomu, že se v objektu při pokusu o uhašení nadýchaly dvě osoby zplodin hoření. Jednotka na místě provedla lokalizaci a to ve velmi krátké době, také proto, že si obyvatelé domu velmi zdařile počínali s uhašením požáru.

Následně bylo provedeno odvětrání zakouřených prostor. Na místě byl proveden průzkum schodiště ve vyšších patrech a to z preventivních důvodů zda se zde nenacházejí osoby uvězněné v kouři. Požár byl likvidován po necelých 30 minutách a na místě do příjezdu vyšetřovatele hasičů zůstal pouze první výjezdový vůz s osádkou z centrální stanice v Olomouci.

Při požáru došlo k poškození vybavení kuchyně, přivolaný vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru předběžně odhadnul výši škody na 100 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v součastnosti v šetření.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet