Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionu v Mohelnickém kopci

Jednotka profesionálních hasičů s dobrovolnými hasiči společně zasahovala v úterý dopoledne u dopravní nehody kamionu u Mohelnice komunikace směr Hradec Králové, při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o dopravní nehodě v 9:40 minut, k záchranně zaklíněného řidiče byly následně vyslány jednotky profesionálních hasičů z požární stanice v Zábřehu, rovněž tak dobrovolní hasiči z Mohelnice a Loštic.

Na místě při příjezdu prvních hasičů byla již zraněná osoba mimo torzo havarovaného nákladního vozidla. Jednotka před příjezdem Zdravotnické záchranné služby poskytla první pomoc.

U nákladního vozidla došlo k zahoření kola, které hasiči likvidovali za použití vysokotlakého proudu. Pro zraněného řidiče přiletěla letecká záchranná služba a hasiči asistovali s transportem do helikoptéry. Následně bylo provedeno protipožární opatření a kontrola úniku provozních kapalin.

K místu nehody se dostavila odtahová služba, bylo provedeno vyproštění , kterému předcházelo prořezání stromů nutné k samotnému vytažení vozidla zpět na komunikaci. Po vyproštění ještě jednotky provedly nutný úklid vozovky a vrátily se zpět na své základny.

Policie ČR, nprap. Josef Bednařík

21letý řidič z Moravské Třebové jel ze směru od Studené Loučky na Mohelnici, kdy v místě prudkého klesání, označeného dopravní značkou A 5a, nedbal tohoto upozornění a nesprávným způsobem použití brzdného systému vozidla, způsobil snížení těchto brzdných prvků.

Následkem tohoto, při průjezdu levotočivou zatáčkou, se vozidlo stalo neovladatelné a řidič vyjel mimo silnici. S vozidlem narazil do vzrostlého stromu a oplocení, kdy se tahač převrátil na bok a přívěs na korbu. Řidič utrpěl těžká zranění, kdy byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Škoda na vozidle a přívěsu byla vyčíslena na částku 120.000 Kč, na stromu kolem 30.000 Kč, a na přepravovaném nákladu pšenice kolem 80.000 Kč. Příčiny celé dopravní nehody jsou stále předmětem šetření policie.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet