Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kuchyně rodinného domu

Dne 3. 6. 2005 v 17:15 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v Uherském Hradišti.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionální hasičů z Uherského Hradiště, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kunovic. Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár v kuchyni horního patra domu.

Hasiči natáhli vodní vedení a požár uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na střechu domu. Požár zasáhl vybavení kuchyně a částečně i stropní trámy. Silně zakouřený dům musel být hasiči odvětrán a částečně byla i rozebrána střecha domu proti možnosti vzniku požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelka bytu uvedla, že po vaření v kuchyni odešla z bytu a následně byl zpozorován požár. Požár zničil prostor kuchyně i vybavení. Možné verze příčiny vzniku požáru si vyšetřovatel zúžil do oblasti nedbalosti nebo technické závady některého z kuchyňských spotřebičů. Požárem způsobené škody byly vyčísleny téměř na 500.000 Kč.

Dne 6. 6. 2005 proběhlo další šetření na místě požáru. Vyšetřovatel zajistil pro účely dalšího zkoumání jak varnou desku, tak i rychlovarnou elektrickou konvici. Obě zařízení budou podrobena zkoumání pro potvrzení nebo vyloučení možnosti technické závady, a to ve vztahu k možné příčině vzniku požáru. Případ je nadále v šetření.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet