Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„Letovská“ křižovatka byla zablokována

Ve středu 1. 12. v 5:55 hod. byla vyslána operačním střediskem jednotka HZS Písek společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Mirovice k dopravní nehodě na křižovatku silnic č. 4 a č. 19 u obce Lety, tzv. „Letovská“ křižovatka.

Jednalo se o dopravní nehodu dvou nákladních automobilů, jeden jel po komunikaci směrem od Letů na Mirovice a druhý od Písku na Prahu. Po střetu obou vozidel zůstalo jedno z nákladních aut stát přes celou vozovku a druhé bylo odstaveno na nedaleké autobusové zastávce pouze s poškozením návěsu, které nebránilo jízdě.

Po střetu došlo u prvního nákladního automobilu k utržení tyče řízení a porušení vzduchových trubek, takže nebylo možné nákladní automobil bez pomoci odtahové služby odstranit z prostoru křižovatky. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a zlikvidovali unikající provozní kapaliny.

Jednotka HZS Písek se vrátila okolo 7. hodiny na stanici a na místě zůstala jednotka hasičů z Mirovic, která zajistila místo nehody a vrátila se na základnu s tím, že až se dostaví odtahová služba, vrátí se na místo a provede dočištění vozovky. Doprava musela být kyvadlově řízena Policií ČR až do 14. hodiny, kdy přijela odtahová služba a byli opět na místo povoláni hasiči z Mirovic.

Hasiči po odklizení nákladního automobilu z křižovatky, uklidili vozovku a ještě asistovali odtahové službě s odtažením auta na nedalekou benzinu. Na základnu se vrátili ve 14:30 hodin.

Jílek Jiří ml.
velitel družstva
JSDHO Mirovice
www.sdhmirovice.estranky.cz

Sdílet