Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomohli s úklidem silnic

Desítky kilometrů frekventovaných ostravských silnic uklidilo od sněhu během středečního večera a noci ze středy 1.12. na čtvrtek 2. 12. 2010 pět hasičských Tater, osazených radlicemi a šípovými pluhy.

Nasazeny byly ve středu kolem 20:00 hodin, jezdily obvykle ve dvojici s vozidly Ostravských komunikací a svou činnost ukončily ve čtvrtek (tedy dnes) ráno po rozednění.

Tatry jsou vybaveny speciálním rámem (držákem) na uchycení radlic a šípových pluhů. Namontování radlice na rám trvá dvacet minut až půlhodinu. Radlice jsou trvale uskladněny v areálu Ostravských komunikací.

Do boje s přívaly sněhu byly ve středu večer vyslány dvě Tatry z ostravských stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Porubě a Přívozu a s nimi tři Tatry ze zbrojnic dobrovolných hasičů z ostravských městských částí Hošťálkovice, Zábřeh a Krásné Pole. Na starosti měly hlavně páteřní silnice a výpadovky – Místeckou, Plzeňskou a Mariánskohorskou­ ulici.

Pomoc Ostravským komunikacím umožnila dohoda mezi hasiči a městem Ostrava. Pokud začne opět sněžit, hasiči jsou opět připraveni vyjet. Pokud vyjde předpověď meteorologů, hasičské tatrovky by mohly opět pomáhat s novým sněhem na zmíněných silnicích už zítra ráno.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet