Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrtý závod Ligy ve výstupu na věž

Tradičně nepříznivé počasí a přeháňky téměř po celý den provázely závod Ligy ČR ve výstupu na věž v Krchlebech u Čáslavi.

Vítězem bodování Ligy se stal Jaroslav Hrdlička z Domažlic časem 14,60 s, před Martinem Provazníkem z Plzně (14,68 s) a Liborem Šťastným z Třebíče (14,86 s).
Pouze smutným divákem byl v Krchlebech dvojnásobný vítěz Ligy – Radek Vyvial, kterému zranění kotníku nedovolilo a ještě ani v dalším závodě nedovolí startovat.
Reklamní tým z Red Bullu, který opět dorazil se svým posilujícím nápojem, dal tentokráte hodně síly dobrovolnému hasiči Jindrovi Harasimovičovi z Nezvěstic, který se uvedl excelentním časem 15,59 s!
Také další dobrovolní hasiči na startu, sympatická parta z Úněšova u Plzně – (Václav Rác, Adam Koudele, Miroslav Dolanský, Petr Hlavinka), si ostudu neudělali a závod od závodu se pomaloučku zlepšují.
Specialitou závodu v Krchlebech jsou tři pokusy (pro celkové hodnocení se 2 lepší časy sčítají) a závod dvojic na věži – takzvaná „mašinka“.
Závod tedy pokračoval třetími pokusy, zde se nejlepším časem dne (14,28 s) předvedl pozdější celkový vítěz- Martin Provazník před domažlickým Jaroslavem Hrdličkou a Janem Neubertem z Jílového u Prahy.

Ze závodníků nad 40 let byl v Krchlebech nejrychlejší Antonín Minarský z Karlových Varů(50 let) s časem 16,95 s.

Závod dvojic na jednom žebříku, takzvanou mašinku, vyhrála po vyřazovacích bojích ve strhujícím finále dvojice Pavel Sloup-Martin Provazník (Plzeň), před Jaroslavem Hrdličkou a Romanem Snášelem z Domažlic. Třetí místo obsadilo duo Karel Ryl (Ostrava) a David Sejkora (Karviná).

Liga 2005 pokračuje 22.června závodem v Českých Budějovicích.

Výsledky soutěže (xls)
Sdílet