Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Majitel zemřel ve svém hořícím domě

Jednotky hasičů vyjely dne 3. 12. 2010 ve 14.40 hod. na ohlášený kouř vycházející z vikýře domu na ulici Vorlešská ve Dvoře Králové.

K požáru s tragickými následky došlo dnes 3. prosince 2010 odpoledne ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Událost ohlásila žena, která si po půl třetí odpoledne všimla vycházejícího kouře z rodinného domu ve Vorlešské ulici. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Hajnice, Bílé Třemešné a Mostku, dále posily profesionálních hasičů z Trutnova s chemickým kontejnerem a centrální stanice Hradec Králové s termokamerou.

Při příjezdu hasičů byl dům o dvou nadzemních podlaží silně zakouřený. Hasičům v dýchacích přístrojích komplikoval vstup do domu nahromaděný odpad textilií, papíru a dalšího materiálu. Požár se po hořlavém materiálu rychle šířil a v jedné z místností prohořel přes strop do druhého nadzemního podlaží. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů až na střechu domu. Požár se podařilo lokalizovat v 18:47 hodin. Krátce před půl devátou večer hasiči objevili v kuchyni domu ostatky třiasedmdesáti­letého majitele. Hasiči museli částečně vyklidit nahromaděný odpad ze dvou místností domů. Požár byl zlikvidován v deset hodin večer.

Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost majitele, když hromada hořlavého materiálu spadla na kamna v kuchyni. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty na domu činí 2 miliony korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet