Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autosport technický záchranný systém Track Rescue CZ

Představujeme Autosport technický záchranný systém Track Rescue CZ o.s., který zajišťuje prvotní technickou asistenci, hasební zásahy a úklid znečištěných vozovek při haváriích a kolizích závodních vozidel na automobilových závodech a ostatních motoristických soutěžích.

Track Rescue CZ team disponuje moderním, rychlým zásahovým vozidlem, plně vybaveným vysoce účinnými hasícími prostředky pro prvotní hasební zásahy, profesionálním hydraulickým vyprošťovacím zařízením pro otvírání deformovaných karosérií havarovaných vozů a ostatními technickými prostředky pro efektivní prvosledové zásahy v případě havárií závodních vozidel.

RZA Citroen Berlingo r.v. 2010, 1,4 benzin, max. rychlost 140 km/h, vozidlo má zapsáno v TP a je vybaveno rotační majákovou rampou oranžové barvy se sirénou, v zadním prostoru vozidla se nachází stabilní, velkokapacitní práškové hasící zařízení (50 kg) s 12 m hadicí ukončenou uzavíratelnou práškovou proudnicí.

Z hasící techniky je tam dále 4 x RHP (prášek 2+ 6kg, pěna 6l, CO2 – 5 kg). Z vyprošťovacích prostředků jsou tam hydraulické nůžky, kombi rozpínák a pohoná jednotka Honda, dále VRVN 1 ks, páčidlo velké a malé, sekera velká, pila Husquarna, lano tažné ocelové a PES s háky. Dále 2 ks kufry se základním nářadím umístěné pod zadními sedadly. Ze sorbčních a úklidových prostředků tam jsou vapex, absodan a cement + 2 ks koštata, lopatka a PE pytel na použitý sorbent. Veškeré vybavení je koncipováno tak, aby zajistilo prvosledové zásahy při nehodách automobilů v rámci závodních soutěží na trati.

Kompletní výbava je ke stažení v příloze.

Track Rescue CZ o.s. nenahrazuje služby první lékařské a zdravotnické pomoci.

V rámci zajištění našich služeb na nejvyšší úrovni je pravidelně prováděn vlastní výcvik posádky ve vyproštování a používání vyprošťovacích prostředků v praxi. Maximální důraz je kladen na praktický výcvik hašení a simulaci různých zkušebních požárů, dále na znalosti a efektivní použití nejvhodnějších typů hasících přístrojů a účinnosti hasiv. Díky těmto činnostem a tovární podpoře světoznámého výrobce hasící techniky, který nám zajišťuje dodávky nejúčinnějších hasebních prostředků současnosti, patří Track Rescue CZ ke špičce ve svém oboru.

více info: www.track-rescue.wz.cz

Info: Petr Türk – Track Rescue CZ o.s.

Sdílet
Přiložené soubory
výbava rza - track rescue cz.xls zobrazit online XLS 30 kB