Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smyk zavinil srážku dvou aut

Dne 12. 6. 2005 ve 12:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě u obce Staré Hutě.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u obce Staré Hutě, došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Hyundai Lantra a Ford Focus.

Osobní auto Hyundai se po smyku v zatáčce dostalo do protisměru, kde do jeho boku čelně narazil osobní Ford. Následkem střetu byl zraněn řidič prvního vozu, který byl před příjezdem hasičů a zdravotníků vytažen z vozidla společnou pomocí kolemjedoucích řidičů. Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby z Uherského Hradiště byl zraněný řidič naložen do sanitního vozu a převezen do nemocnice.

Hasiči na místě zajistili obě vozidla proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin na vozovku. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči s odklízením vraků a úklidem vozovky po dopravní nehodě.

Nehoda zablokovala jeden z jízdních pruhů a doprava musela být usměrňována hlídkou Policie ČR. Omezení v dopravě trvalo asi tři hodiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet