Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Studenti učí studenty

První prosincový víkend se v Ústřední hasičské škole Bílé Poličany sešli už podruhé studenti Univerzity třetího věku, aby se zdokonalili ve funkcionářských kompetencích. Tentokrát se zaměřili na práci s osobními počítači.

Děkan Fakulty bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava doc. Miloš Kvarčák sebou přivezl šest studentů řádného studia, aby ve skupinách poradili svým starším kolegům, jak se pracuje s vybranými programy. Dostali se tak do neobvyklé role pedagogů. Ukázalo se, že se ji umí zhostit odpovědně.

„Můžeme si tu vyzkoušet, jaké to ve škole je z té druhé strany katedry,“ říká jeden z ostravských studentů Martin Schneider. „Je to první poznání, kdy je nám pokládána spousta otázek a my na ně musíme rychle reagovat.“ U jednoho stolu se řeší problematika Power pointu, vedle účastníci kurzu vyplňují tabulky v Exelu. Každý z nich si aktivně rozšiřuje své počítačové obzory. Výuku si pochvalují všichni. Získané poznatky se totiž při výkonu jejich funkcí se mohou určitě hodit.

Info a foto: SH ČMS

Sdílet