Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výjezdy JSDH Horšovský Týn

Přinášíme vám souhrn informací o výjezdech jednotky SDH Horšovský Týn za období 6. 12 – 8. 12. 2010.

6. prosince 2010 V pondělí 6. prosince 2010 v 15:53 hodin byla jednotka SDH Horšovský Týn vyslána k odstranění padlého stromu na silnici mezi Horšovským Týnem a obcí Borovice. Jednotka strom odstranila pomocí motorové pily. Po zlikvidování této události byla jednotka dále vyslána k odstranění stromu, který padl přes silnici mezi obcemi Miřkov a Horní Metelsko. I tento strom byl z komunikace odstraněn pomocí motorové pily.

7. prosince 2010 V 5:43 hodin byla jednotka vyslána na likvidaci padlého stromu, který se měl nacházet na silnici mezi obcemi Semošice a Doubrava. Hasiči na místě nalezli už jen zbytky větví, které rozřezali pomocí motorové pily a vrátili se zpět na základnu.

V 18:05 hodin vyjela jednotka na silnici mezi obce Březí a Bozdíš, kde byly přes cestu popadané stromy. Ty byly rozřezány a odklizeny. Jednotka se vrátila na základnu.

V 19:52 dostali horšovskotýnští hlášení, že se padlé stromy nacházejí také na silnici mezi obcemi Semněvice a Mezholezy. Na tuto událost nakonec vyjela jiná jednotka, protože hasiči z Horšovského Týna dostali za úkol odstranit padlé stromy na silnici I/26 mezi obcemi Březí a Draženov. Stromy byly odstraněny za asistence Policie ČR. Při návratu na základnu byli horšovskotýnští hasiči vysláni na padlé stromy mezi obce Vidice a Miřkov. Zde byla cesta zprůjezdněna opět pomocí motorové pily. Ve 22:13 hodin jednotka opět vyjela na silnici I/26 za obec Březí, kde bylo nutno odstranit padlý strom přes silnici. Strom byl rozřezán a uklizen. Při návratu byla jednotka vyslána na vyčištění komunikace mezi obce Mezholezy a Buková. Zde bylo nutno odstranit několik zbytků stromů. které bránily průjezdu této komunikace. Jednotka se přes malé komplikace (zapadlý kamion na cestě) vrátila na základnu okolo 0:30 hodin.

8. prosince 2010 V 6:36 hodin se opět v hasičské zbrojnici rozezněla siréna a hasiči byli vysláni na silnici mezi obce Horní Metelsko a Miřkov. Zde bylo nutno odstranit popadané stromy, které bránily plynulému průjezdu. Po ukončení zásahu a odklizení všech překážek byla jednotka vyslána na prohlídku komunikace mezi obce Přes a Vidice. Zde byl nalezen pouze jeden nakloněný strom nad plotem soukromého majitele. Po konzultaci s KOPISem se jednotka vrátila zpět na základnu.

Krátce po uvedení vozidla do pohotovosti byla jednotka v 7:52 hodin vyslána na silnici před obec Borovice. Zde bylo nutno vyčistit komunikaci od zbytků špiček stromů a větví v délce asi 500 m. Horšovskotýnská jednotka hasičů silnici vyčistila a vrátila se na základnu.

Jednotka SDH Horšovský Týn právě nyní (9:42 hodin) vyjíždí k odstranění nebezpečných stavů do Horšovského Týna, do areálu firmy vyrábějící plastová okna.

www.hasiciht.wz.cz

Ing. Petr Lahoda
SDH Horšovský Týn

Sdílet