Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

AKTUÁLNĚ: Při požáru domu zemřelo dítě

Hasiči Středočeského kraje ze stanice Mělník a Neratovice a 3 jednotky JSDH, likvidovaly požár rodinného domu v obci Kostelec nad Labem.

Požár byl ohlášen v 16:40 na KOPIS HZS Středočeského kraje. Jednotky ohlásily lokalizaci požáru v 17:05 hodin.

Tisková mluvčí HZS Středočeského kraje nprap. Lenka Kostková našemu serveru sdělila: Během zásahu jsem našli v hořícím domě ohořelé tělo mrtvého dítěte. Jednu dospělou osobu se nám podařilo oživit a předat do péče ZZS.

Jednalo se o dřevostavbu a v době příjezdu jednotky byl plamenným hořením dům zasažen v plném rozsahu. Na místo jede krajský vyšetřovatel spolu s PČR. Příčina je tak zatím neznámá.

Přidána tisková zpráva HZS Středočeského kraje a fotografie

K požáru rodinného domu v Kostelci nad Labem byli přivoláni Středočeští hasiči ve středu 8. prosince 2010 v 16:38 hodin. Na místo události byly vyslány 2 profesionální a 2 dobrovolné jednotky požární ochrany. Po příjezdu profesionálních jedotek z Neratovic a Mělníka a dobrovolných jednotek z Kostelce nad Labem a ze Všetat na místo události, provedli hasiči násilný vstup do vnitřních prostor dřevostavby rodinného domu, ve kterém se dle prvotních informací měly nacházet 2 osoby.

Hasiči za použití dýchací techniky ve velmi krátké době nalezli ženu, kterou vynesli na volné prostranství a poskytli předlékařskou pomoc. Následně byla žena předána do péče posádky Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Současným průzkumem vnitřních prostor domu bylo v zápětí nalezeno tělo dítěte, které nejevilo známky života. Přivolaný lékař konstatoval smrt.

Po provedené likvidaci požáru se jednotky vrátily zpět na základny. Příčina vzniku požáru je vyšetřována ve spolupráci vyšetřovatelů požárů HZS a kriminalistů. Vyšetřování bude vázáno na provedení odborných expertýz a soudní pitvy.

Požárem byla způsobena škoda na majetku předběžně odhadnutá na 200 tisíc korun.

Dle zjištěných informací nalezená žena následující den v dopoledních hodinách vážným zraněním podlehla.

mjr. Bc. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kra­je

Sdílet