Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mlha a mokré vozovky znovu problém pro řidiče

Dne 8. 12. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální i dobrovolní hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

15:32 – Martinice – Zahnašovice

Jednotka profesionálních hasičů z Holešova vyjela ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut na křižovatce silnic u obce Martinice, kde se střetl vůz zn. Smart a Audi A6.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky se jedno vozidlo dostalo mimo komunikaci a druhé omezilo provoz na silnici. Při nehodě v mlze byly zraněny dvě osoby. Jeden lehce zraněný pasažér zůstal sedět ve voze a hasiči mu nasadili krční fixační límec. Druhého zraněného, který byl v šoku, umístili hasiči do svého zásahového speciálu.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby si lékař převzal oba pacienty a po ošetření je nechal přepravit do nemocnice. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost v dopravě.

16:33 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po havárii soupravy nákladních vozů na ul. Hornomlýnská ve Zlíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zapadnutí speciálního tahače, který odtahoval další připojené nákladní auto bez kabiny.

Při průjezdu úzkým prostorem souprava zapadla do rozmáčeného podloží a nemohla vyjet. Hasiči připojili soupravu na řetězy a následně jí vytáhli zásahovým speciálem na zpevněnou část komunikace. Při výjezdu na hlavní silnici soupravu doprovodili jak hasiči, tak i policisté, kteří pomáhali s uvolňováním průjezdu.

17:55 – Babice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu nákladního auta zn. DAF (RO) a osobního vozu zn. Ford Fiesta.

Po vzájemném střetu nedošlo ke zranění osob. Doprava byla omezena a hasiči pomohli s úklidem střepů i úlomků částí aut. Nehodu šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet