Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali dvě auta z vodních toků

Dne 9. 12. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

04:09 – Kunovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po havárii osobního auta do řeky Olšava v Kunovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že do vody havarovalo luxusní osobní auto zn. BMW X6.

Hasiči se oblékli do suchých potápěčských obleků a vozidlo v chladné vodě zajistili proti pohybu v řece. Na pomoc si velitel zásahu nechal vyslat speciální vyprošťovací vůz kolegů ze stanice v Otrokovicích. Po příjezdu jeřábu bylo auto vytaženo na břeh. Ke znečištění toku nedošlo. Zásah hasičů trval asi dvě hodiny.

06:28 – Hluk

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště znovu vyjela na pomoc po dopravní havárii auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Hluk došlo k havárii osobního vozu. Hasiči vrak auta zabezpečili proti případnému vzniku požáru nebo úniku provozních kapalin. Auto bylo mimo komunikaci a neohrožovalo provoz.

08:57 – Zlín, Louky

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut ve Zlíně, Loukách. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na spojovací silnici mezi částí Louky a obcí Tečovice došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Š Felicia a Š Felicia combi.

Po vzájemném střetu došlo ke zranění tří přepravovaných osob, které si postupně do své péče převzaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byli všichni tři pacienti převezeni do nemocnice.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela zastavena doprava.

10:03 – Janová

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po havárii auta u obce Janová. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Nissan Terrano.

Řidička nezvládla jízdu na zledovatělé vozovce a havarovala mimo komunikaci. Při havárii se auto dostalo až na břeh řeky a skončilo ve vodě Vsetínské Bečvy. Řidička nebyla zraněna a dostala se z vozu ven.

Hasiči zajistili vrak proti případnému úniku provozních kapalin do vodního toku a následně auto vytáhli na silnici pomocí navijáku zásahového speciálu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet