Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

III.řádný sjezd SH ČMS

Klatovy budou ve dnech 2. a 3.7. 2005 dějištěm III. řádného sjezdu SH ČMS

Kulturní dům Družba v Klatovech bude ve dnech 2. a 3. července 2005 dějištěm III. řádného sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Pozvána je celá řada hostů.

Na sjezdu bude 364 delegátů volit členy výkonného výboru SH ČMS, členy a předsedu ústřední kontrolní a revizní rady, starostu Sdružení a náměstky. Jednání začne v soboru 2. července ve 12.00 hodin. Zprávu o činnosti SH ČMS od II. řádného sjezdu SH ČMS, který se uskutečnil ve dnech 1. a 2. července 2000 ve Žďáru nad Sázavou, přednese dosavadní starosta Ing. Karel Richter. Ve zprávě mimo jiné zazní, že v ČR je více jak 300 tisíc dobrovolných hasičů a že jsou organizováni v osmi tisících SDH. První den jednání je na programu také již zmíněná volba starosty, předsedy ústřední kontrolní a revizní rady a náměstků starosty SH ČMS. Vše začne představením kandidátů, které je naplánováno na 17.30 hodin. Výsledky voleb by měly být známy po devatenácté hodině. Volby členů výkonného výboru SH ČMS a členů ústřední kontrolní a revizní rady se uskuteční po devatenácté hodině. První den jednání bude završen společenským večerem.

Druhý den začne jednání již v 8.00 hodin a delegáti budou seznámeni s výsledky voleb. Od půl desáté je pak na programu projednání a schválení dokumentů předkládaných III. řádnému sjezdu ČMS. Sjezd projedná a schválí Stanovy SH ČMS, Program činnosti SH ČMS do roku 2010 a Prohlášení III. řádného sjezdu SH ČMS. Vrcholné jednání dobrovolných hasičů by pak mělo být zakončeno po poledni.

Zbývá dodat, že na starostu SH ČMS kandiduje dosavadní starosta Ing. Karel Richtr, Vlastimil Dlab, starosta KSH Královehradeckého kraje a poslanec Parlamentu ČR a Václav Žižka, starosta KSH Jihočeského kraje a starosta OSH České Budějovice.

Po oba dny je pro delegáty sjezdu připravena výstava moderní a historické techniky, kterou připravili příslušníci HZS Plzeňského kraje, územní odbor Klatovy a Sdružení hasičů ČMS okresu Klatovy.
Sdílet