Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody na několik hodin zablokovaly R35 ve směru na Mohelnici

Čtvrteční večer a nové sněhové srážky opět zaměstnaly jednotky profesionálních hasičů, 9. 12. 2010 během hodiny po 22 hodině v noci došlo ke dvěma dopravním nehodám na rychlostní komunikaci R35 vedoucí z Olomouce na Mohelnici za sjezdem na Unčovice.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala během hodiny na této komunikaci informaci o dvou dopravních nehodách. Prvotní informace o srážce dvou kamiónu s jedním osobním vozidlem a zhruba po necelých 30 minutách o dalšího půl kilometru nehodu dodávky, která po kolizi skončila na boku v příkopě.

Operační středisko k likvidaci této dopravní nehody vyslalo jednotky z požárních stanic v Litovel a Uničov. Po příjezdu Litovelské jednotky k dopravní nehodě velitel zásahu upřesnil, že na místě došlo ke srážce dvou kamiónu a osobního vozidla , komunikaci směr na Mohelnici zůstala zcela zablokována. Při dopravní nehodě se lehce zranil řidič osobního vozidla, hasiči mu poskytnuli před příjezdem Zdravotnické záchranné služby předlékařskou pomoc. U jednoho nákladního vozidla došlo k úniku cca 200 litrů pohonných hmot a proto k místu události byl z centrální stanice v Olomouci povolán chemický kontejner pro zabezpečení likvidace úniku sorbentem.

Během likvidace této nehody byla jednotka z požární stanice Uničov odvolána k další nehodě na této komunikaci, necelých pětset metrů dál ve směru na Mohelnici. Vzhledem k neprůjezdnosti se jednotka musela k nehodě dostat sjezdem na starou komunikaci a následujících sjezdem z rychlostní komunikace zpět. Po příjezdu k místu nehody velitel upřesnil, že zde došlo k nehodě dodávky, které sjela do příkopy a zůstala na boku. V dodávce cestovaly dvě osoby, ke zranění nedošlo. Hasiči na místě provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

Obě jednotky se krátce před půlnoci po skončení likvidace následků dopravních nehod vrátili zpět na své základny. Komunikace ale zůstala stále neprůjezdná a vyčkává se na příjezd odtahové služby pro zprůjezdnění komunikace na Mohelnici. ( aktuálnost této informace k 00:06 10. 12. 2010 )

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet