Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytahují z příkopů jedno auto za druhým

Od včerejšího podvečera hasiči likvidují převážně následky dopravních nehod na zasněžených komunikacích Pardubického kraje. Například v 17.42 hodin vyjížděli hasiči do Lubníku, kde na silnici směrem na Tatenice částečně sjelo auto do potoka. Jednotka provedla vytažení vozidla zpět na vozovku.

V 19.24 hodin v Červené Vodě na silnici směřující na Králíky zapadl transit a byl překážkou v silničním provozu. Dodávku Fiat, která dostala smyk a následně sjela do příkopu, vytáhli hasiči. Ve 22.13 hodin svitavští hasiči vyprošťovali z příkopu dvě osobní vozidla v Mikulči. Ve 23.13 hodin vytahovali hasiči v Bukovině u Přelouče osobní automobil, který skončil v příkopu a hrozil převrácením. Vozidlo bylo vytaženo pomocí automobilového jeřábu.

Osm minut před půlnocí hasiči v Moravské Třebové vyprošťovali hasiči automobil, který zapadl v závěji a hned poté přejížděli na hlavní silnici směrem na Staré Město, kde též pomáhali řidiči, který nezvládl jízdu na zasněžené komunikaci. Za Damníkovem, na silnici směrem do Rudoltic, 10. prosince přibližně v 01.47 hodin vytahovali hasiči auto z příkopu. V 7.10 hodin zasahovali hasiči na silnici, přibližně 300m za obcí Jaroslav, kde osobní automobil skončil na střeše. Řidiče si do péče přezvala zdravotnická záchranná služba.

Ilustrační foto

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet