Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další běh Univerzity III. věku v Ostravě

O víkendu 10. – 12. prosince 2010 se konal další běh Univerzity III. věku Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB – TU Ostrava pod vedením pana děkana doc. Dr. Ing. Miloše Kvarčáka.

V pátek se studenti sešli v Ústřední hasičské škole Jánské Koupele. Byli seznámeni s průběhem výuky a rozřazeni do skupin, ve večerních hodinách se pak uskutečnily výtečné vepřové hody. Výuka započala v sobotu ráno na půdě Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB – TU Ostrava na třech počítačových učebnách, kde probíhala až do odpoledních hodin.

Roli vyučujících na sebe přebrali studenti fakulty vysoké školy z různých ročníků. Výuka byla zaměřena na práci s výpočetní technikou. Každý lektor měl na starosti skupinu žáků, kterým se individuálně věnoval dle jejich znalostí a zkušeností. U mnoha pak i na základě jejich dotazů. Mezi vyučované předměty patří hlavně Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint a práce s internetem.

V neděli se školilo o podrobné práci s internetem a fenoménech dnešní doby, což jsou sociální sítě.

Po víkendu nabitém počítačovými informacemi se všichni museli vrátit do kruté sněhem zaváté reality a vyrazit velmi opatrně na cestu k domovu.

A jaké byly ohlasy na výuku?

„Kdo se chtěl naučit něco nového, ten se tu naučil a kdo se chtěl pobavit, ten se pobavil,“ říká student Jaroslav Kožnárek, a dodává "mladí lektoři patřili k nejlepší části školení a měli pro nás velké pochopení.“

Martin Schneider
FBI VŠB-TU Ostrava

Sdílet