Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič smetl auto v protisměru

V neděli, hodinu před půlnocí, se mezi obcemi Strážovice a Archlebov odehrála dopravní nehoda, při které byly zraněny tři osoby.

Dvaadvacetiletý řidič Škody Oktavia jel od obce Strážovice a přitom nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem. Po projetí nepřehledné pravotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce s vozidlem smyk.

HZS Jihomoravského kraje:

U nehody dvou osobních automobilů zasahovaly jednotky HZS Kyjov a SDH Žarošice. Průzkumem zjištěna osoba mimo vozidlo a v péči ZZS. Z obou automobilů unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypaly sorbentem. Jednotky také odpojily autobaterie.

V důsledku tohoto smyku najel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Ford Mondeo. Při nehodě utrpěl řidič mondea těžké zranění a byl převezen do nemocnice. V oktávii byla středně těžce zraněna spolujezdkyně a řidič, který nehodu pravděpodobně zavinil, utrpěl pouze lehké zranění.

Dechové zkoušky, provedené u obou řidičů, vyloučily, že by před jízdou pili alkohol. Škoda na vozidlech přesáhla částku 200tisíc korun. Dopravní policisté, pro podezření ze spáchání trestného činu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, předali vyšetřování dopravní nehody kriminalistům.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladému řidiči až čtyřletý trest odnětí svobody.

nprap. Petr Zámečník
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet