Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh, nehody a smrt, to byla neděle na Královéhradecku

Podnikoví hasiči z Čepra Cerekvice vyjeli v neděli ráno k vytažení osobního vozidla, které sjelo do příkopu u obce Sadová. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči vyprostili automobil zpět na silnici.

Dobrovolní hasiči z Černilova zasahovali o půl deváté ráno u dopravní nehody osobního vozidla u Černilova. Osobní vozidlo mělo skončit na střeše mimo vozovku. Při příjezdu hasičů byl automobil zpět na kolech a na silnici. Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka pomohla s naložením vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky zasahovali u dopravní nehody, která se stala na Náchodsku.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Broumova vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem nemohoucího muže z rodinného domu v Martínkovicích. Hasiči ve spolupráci se záchranáři přenesli muže do vrtulníku, který jej transportoval do nemocnice.

Hasiči z Jaroměře otevírali dveře bytu v ulici Kapitána Nálepky v Jaroměři. Jeho uživatelka si uvnitř zabouchla léky.

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Dobrušky a Nového Města nad Metují byly krátce před půl osmou večer přivolány k dopravní nehodě osobního vozidla Opel Astra. Řidička narazila v ulici Nádražní v Novém Městě nad Metují do stromu. Při nehodě byli dva lidé zraněni a převezeni k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem vyjela k vyproštění zapadlé Avie ze sněhu u Vítězné.

K nehodě osobního vozidla vyjeli včera časně ráno profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova. K nehodě došlo u Horní Brusnice, kde osobní vozidlo sjelo do potoka. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vozidlo nebylo vážně poškozeno a nedošlo k úniku provozních látek do vody. Hasiči pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu a cisterny vytáhli vůz zpět na silnici.

Dobrovolní hasiči z Malých Svatoňovic odstraňovali spadlé stromy z vozovky mezi Malými Svatoňovicemi a Stárkovem.

Jednotka dobrovolných hasičů ze Špindlerova Mlýna vyjela k několika událostem v souvislosti se silným sněžením a závějemi. Po 13. hodině dobrovolní hasiči vyprošťovali zapadlé osobní vozidlo u hotel Barbora ve Špindlerově Mlýně. V dalším případě odklízeli strom, který spadl na osobní vozidlo a další strom, který zablokoval silnici ze Špindlerova Mlýna do Vrchlabí.

Dobrovolní hasiči z Radvanic vyprošťovali zapadlý automobil u Chvaleče.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem osoby, která se zranila při pádu ze schodiště v rodinném domě v ulici Na Vyhlídce v Nové Pace. Hasiči pomohli se snesením zraněné osoby z druhého nadzemního podlaží před dům a následně do sanity.

Jičínští hasiči byli požádáni o pomoc při pátrání po osobě, kterou měl srazit vlak na železniční trati mezi Jičínem a Libuní. Při příjezdu hasičů již policisté našli místo, kde se nacházela usmrcená osoba. Hasiči nezasahovali a místo události si převzala Policie ČR a Drážní inspekce.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet