Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Srážku auta s vlakem nepřežil na Hradecku člověk

K tragické nehodě došlo dnes 14. prosince 2010 odpoledne na železničním přejezdu v Třebechovicích pod Orebem na Hradecku. Při srážce osobního vlaku a vozidla Ford Escort zemřela jedna osoba. Na místo ve 12:45 hodin vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové. Na místo byly povolány posádky pozemní a letecké záchranné služby Hradec Králové.

Řidič osobního vozidla vjel na přejezd ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní vlak. Lokomotiva zachytila automobil z pravé strany a tlačila jej zhruba 350 metrů než zastavila. Vozidlo se ještě rozpůlilo o železné zábradlí mostku. Řidič fordu srážku nepřežil. Nikdo z cestujících vlaku nebyl zraněn.

Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kteří pomohli několika cestujícím vystoupit z vlaku a následně na přejezdu zasypali unikající provozní kapaliny. Hradečtí profesionální hasiči provedli průzkum a místo předali podnikovým hasičům Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové. Ti po zadokumentování události Policií ČR vyprostili tělo řidiče a odstranili vrak vozidla z kolejí.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet