Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závada na elektroinstalaci způsobila požár

Dne 14. prosince 2010 ve 23:09 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o požáru ve Vojnově Městci na Žďársku. K události vyjely čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažen prostor nad garáží u rodinného domu. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Ve 23:55 hod se hasičům podařilo požár lokalizovat. Zakouřené prostory byly odvětrány za pomoci přirozené a přetlakové ventilace. Ve 02:00 hod byl požár zcela zlikvidován a jednotky se vrátily zpět na své základny. Na místě byla ponechána jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vojnova Městce, která prováděla dohled nad požářištěm do ranních hodin.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 100.000,– Kč. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Vojnova Městce, Krucemburku a Ždírce nad Doubravou.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet