Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranný útvar z Hlučína je připraven pomoc s kalamitou

V případě, že se situace s přívaly sněhu v Libereckém kraji bude zhoršovat a nebude ji již možno zvládat silami a technickými prostředky Libereckého kraje, je připraven Záchranný útvar HZS ČR z Hlučína přijet na pomoc.

V pohotovosti je připravena těžká technika, která by na případné vyžádání Krajského operačního střediska Libereckého kraje přes operační středisko Generálního ředitelství HZS ČR, mohla ihned vyrazit do našeho kraje pomoci se záchrannými a likvidačními pracemi. Pomoc by byla směřována do míst s bezprostředním ohrožením životů a zdraví občanů.

K dispozici je těžká ženijní technika na podvozku Tatra 815 s vyprošťovacím zařízením, dále vyprošťovací jeřáby Tatra 815 AV 15, AD 20 a Mercedes AD 30 a vozidla zn. Tatra s radlicemi a šípem. Prapor Záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína již zasahoval s těžkou technikou v Libereckém kraji při srpnových povodních.

Kalamitní stav zatím vyhlásil starosta města Frýdlant v části obce Albrechtice u Frýdlantu, dále je vyhlášen v Novém Městě pod Smrkem. Vyhlášení kalamitního stavu potrvá do dovolání.

Ilustrační foto

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet