Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Starší řidič nepřežil střet s kamionem

K vážné dopravní nehodě došlo dnes 15. prosince 2010 dopoledne na hlavní silnici č. 11 z Hradce Králové na Prahu. U obce Roudnice se srazilo osobní vozidlo s kamionem. Pětaosmdesátiletý řidič osobního vozidla na místě zemřel.

Hasiči byli o nehodě informováni krátce před půl jedenáctou dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic s dvěma technickými automobily a cisternou. Obě havarovaná vozidla skončila mimo vozovku. Dva muži z kolemjedoucího kamionu vyprostili těžce zraněného řidiče osobního vozidla a snažili se mu pomoci. Hradečtí hasiči dorazili na místo jako první ještě před příjezdem záchranné služby a dobrovolných hasičů.

Dva ze zasahujících hasičů pokračovali v resuscitaci dalších pět minut než na místo dorazila záchranná služba. Ta si převzala zraněného muže a pokračovala v oživovacích pokusech. Přes veškerou snahu muž na místě zemřel. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili osobní vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

nprap. Anna Pešavová, Policie ČR:

Řidič osobního automobilu Opel Corsa zřejmě nedal přednost v jízdě nákladnímu automobilu s návěsem značky Scania, se kterým se střetl. Pětaosmdesátiletý řidič vozidla z hradeckého okresu na místě zemřel. Devětadvacetiletému řidiči kamionu z Jihlavska se naštěstí nic nestalo.

Dechová zkouška u řidiče kamionu skončila s negativním výsledkem. Hmotná škoda na vozidle značky Opel je odhadnuta na 100 tisíc korun a na scanii činí zhruba 300 tisíc korun.

Silnice v místě dopravní nehody byla kvůli jejímu vyšetřování zhruba na tři a půl hodiny uzavřena. Objízdná trasa byla v obou směrech vedena přes Roudnici. Přesné příčiny tragické dopravní nehody vyšetřují hradečtí policisté.

Foto: SDH Nechanice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet