Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Hasiči opět pomáhali cestujícím z autobusu, ten pak vytáhli na silnici

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v pátek 17. 12. 2010 dopoledne v Bílovci, místní části Stará Ves (okres Nový Jičín) u nehody linkového autobusu, který skončil na boku v příkopu na silnici ve směru do další bílovické části Bravinné. Hasiči museli pomoci ven řidiči a sedmi cestujícím, kteří vyvázli bez zranění. Pak autobus postavili pomocí těžké techniky na silnici.

Informaci o nehodě obdrželo operační středisko hasičů v pátek čtvrt hodiny před desátou hodinou dopolední. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Bílovci a Ostravy-Zábřehu, odkud přijely i silný automobilový jeřáb Demag a vyprošťovací speciál Mercedes Bizon.

Cestující se kvůli zablokovaným dveřím autobusu nemohli dostat ven, pomohli jim až hasiči, když mj. odkopávali sníh kolem dveří. Dvěma seniorům pomáhali i při průchodu útrobami autobusu. Pak hasiči vytáhli autobus z příkopu pomocí jeřábu a vyprošťovacího speciálu a postavili na kola. Pro cestující přijel náhradní autobus.

Podobná nehoda se stala na Novojíčínsku minulou středu (8. 12. 2010) odpoledne na silnici mezi obcemi Lubojaty a Bítov. Linkový autobus skončil na boku v příkopu, opřen o dva vzrostlé stromy. Hasiči (stejné jednotky HZS MSK) museli pomoci ven 35 cestujícím, kteří vyvázli bez zranění. Pak autobus postavili pomocí stejné těžké techniky na silnici jako v pátek ve Staré Vsi.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet