Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnice I/48 zaměstnává hasiče

Již dvakrát dnes hasiči na Novojičínsku zasahovali u dopravní nehody na čtyřproudové silnici I/48. Obě nehody se obešly bez zranění.

Jak našemu serveru řekl zastupující tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje kpt. ing. Petr Faster, jednalo se v prvním případě o dopravní nehodu polského mikrobusu, ve kterém cestovalo 15 osob.

K události vyrazili tři minuty před půl druhou profesionální hasiči ze stanice v Novém Jičíně a jejich dobrovolní kolegové ze Starého Jičína. Mikrobus sjel ze silnice a na jeho vyproštění bylo potřeba Tatry 815 8×8 VYA-4 ze stanice v Novém Jičíně.

K druhé nehodě vyjeli hasiči ze stejných jednotek kolem třetí hodiny odpoledne. Tentokrát se jednalo o čelní střet dvou osobních automobilů. Ten se naštěstí rovněž obešel bez zranění. Hasiči jsou v současné době ještě na místě, na silnici je omezen provoz v jednom pruhu.

Silnice I/48 již dlouhodobě nadprůměrně zaměstnává složky IZS. Ne nadarmo se jí říká „Silnice smrti“. Od instalace lanových svodidel v některých úsecích (Nový Jičín → Příbor) sice tragických nehod ubylo, nicméně např. dobrovolní hasiči ze Starého Jičína, kteří jsou jako většina JPO II v okrese předurčeni také k likvidaci následků dopravních nehod, zasahovali právě na I/48 v letošním roce již 25krát.

FOTO: Hasiči Nový Jičín

Sdílet