Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Srážka vlaků u Kamenných Žehrovic

Dne 20. prosince 2010 byla v 09:06 hodin na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášena srážka osobního a nákladního vlaku v železniční stanici Kamenné Žehrovice.

Na místo události byla povolána jednotka kladnenských hasičů s jednou cisternou, kontejnerem technické pomoci, vyšetřovatelem a velitelem stanice Kladno. Jako posilová jednotka byla povolána cisterna ze stanice Stochov a jednotka drážních hasičů z Kralup nad Vltavou s jedním cisternovým vozidlem.

V době příjezdu hasičů byla již na místě ZZS, která prováděla přednemocniční neodkladnou péči zraněným a hasiči společně s Policií České republiky a pracovníky Českých drah prováděli transport zhruba 15-ti zraněných cestujících z osobního vlaku v transportních nostítkách do vozidel ZZS, které byly vzdáleny cca 150 m od nehody.

Současně se záchrannými prácemi bylo provedeno protipožární opatření.

Policie ČR:

Na místě nehody zasahoval policejní vrtulník LZS, který transportoval s těžkým zraněním muže do nemocnice v Praze. Přičina této vlakové nehody je v současné době předmětem šetření a v tuto chvíli nelze poskytnout žádné bližší informace.

U události zasahoval také psycholog středočeských hasičů.

Drážní inspekce:

Ke srážce došlo v rychlosti 28 km/h. Odhadnutá škoda nehody je 4 100 000 Kč (4 mil. osobní vlak, 100 tis. posun). Dá se předpokládat, že šetření na místě mimořádné události a odklízení následků bude trvat celý den.


ČTĚTE ČLÁNEK: Technický kontejner HZS Moravskoslezské­ho kraje


nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet