Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové zásahy hasičů Libereckého kraje

V pátek 17. prosince 2010 po 17. hodině byli vysláni profesionální hasiči z Tanvaldu do části Hrubá Horka města Železný Brod, kde se v lese nacházela zraněná osoba. Hasiči pomohli dalším složkám IZS najít zraněnou a podchlazenou osobu, která se nacházela asi 1 km daleko od cesty. Osobu transportovali na nosítkách k sanitnímu vozu zdravotnické záchranné služby.

K požáru trámu od komínového tělesa v rodinném domu v ulici Dlouhá v Jablonném v Podještědí došlo v sobotu 18. prosince 2010 před 9. hodinou. Na místo byli vysláni profesionální a dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí. Hasiči rozebrali část podlahy a zjistili, že je komínové těleso prasklé. Poté vyhledávali další skrytá ohniska, odvětrávali prostora a komín vyčistili pomocí kominického nářadí.


V sobotu 18. prosince 2010 před 16. hodinou přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje žádost o záchranu srny, která uvízla v ulici K Bedřichovce v liberecké části Machnín v plotě.

Profesionální hasiči ze stanice Liberec na místě zjistili, že srna zůstala zaklíněna mezi kovovými hranoly plotu. Hasiči přestřihli hydraulickými nůžkami jeden z kovových hranolů a pohmožděnou srnu pomohli odnést do vozu pracovnice veterinární služby.


K dopravní nehodě osobních vozů zn. Opel Zafira a Renault 25 došlo v neděli 19. prosince 2010 okolo 15. hodiny na silnici č. I/9 na území obce Sosnová. K pomoci byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Česká Lípa.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc dvěma zraněným osobám. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby je předali do jejich péče. U obou vozů odpojili akumulátory a vozy zajistili proti vzniku požáru. Z jednoho vozu uniklo na vozovku menší množství motorového oleje, které zasypali sorbentem.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet