Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K nehodě v Zátoru se řidič nechtěl přiznat

V sobotu 18. 12. 2010 ve 21,00 hodin v Zátoru jel 38letý muž s vozidlem Fiat a při průjezdu mírně levotočivou zatáčkou vyjel částečně vpravo mimo silnici a bočně narazil do kovových svodidel.

Pak pokračoval v jízdě po půl kilometru projížděl další levotočivou zatáčku a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Na zasněženém a kluzkém povrchu silnice dostal smyk, který nezvládl. Vyjel opět mimo vozovku a narazil do kovových svodidel a sjel do koryta potoka, kde se převrátil na střechu.

Řidič z místa nehody odešel, neoznámil ji, ale i tak byl po krátké chvíli zjištěn krnovskými policisty, kterým se k řízení a nehodě doznal. Při dechových zkouškách mu bylo naměřeno 1,63 promile a byl mu zadržen řidičský průkaz. Na vozidle vznikla škoda asi ve výši 105 tisíc. Svodidla poškozena nebyla.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Na místě zasahovali dobrovolní a profesionální hasiči z Krnova, a vyprošťovací osmikolová Tatra z Bruntálu, která vyprostila vozidlo z koryta. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

komisař por. Bc. Tušková Pavla
KŘP Moravskoslezského kraje
Policie ČR

Sdílet