Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Boční náraz do stromu auto zdemoloval

Dnes 20. 12. 2010 v 16:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Rataje.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici ze Zborovic na Kroměříž došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Fabia combi.

Řidička středního věku nezvládla jízdu s vozem a havarovala mimo vozovku. Vozidlo při havárii narazilo bočně do stromu a řidička utrpěla těžké zranění hlavy. Ve voze s ženou cestovaly také dvě děti, které se rovněž zranily.

Jako první na místo nehody přijela posádka zdravotnické záchranné služby, které se podařilo vytáhnout obě děti, ošetřit je a umístit do sanitního vozu. Po nutné lékařské péči byly odvezeny do nemocnice. Na vyproštění vážně zraněné řidičky museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě do pěti minut od výjezdu. Okamžitě bylo nataženo vyprošťovací zařízení a po odstřižení dveří, sloupku a uvolnění sedadel byla žena vytažena ven. Do své péče si ji převzal lékař a po nutném ošetření byla odvezena s těžkým zraněním hlavy do nemocnice.

Hasiči dál zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost po komunikaci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet