Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stolařská dílna na Olomoucku v noci hořela

Pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjíždělo 20.12. v nočních hodinách k likvidaci požáru ve stolárně v Odrlicích (Senice na Hané). Při požáru došlo k částečnému zahoření dílny a části stropní konstrukce. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit následným velkým škodám na vybavení i budově.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru ve 23:02 a operační středisko, vzhledem k možnému rozšíření, k místu vyslalo dvě jednotky profesionálních hasičů a to z centrální stanice v Olomouci a stanice z Litovle. Rovněž byly vyslány dobrovolné jednotky Náměšť na Hané, Senice na Hané a místní jednotka z Odrlic.

Po prvotním průzkumu za použití termokamery ke zjištění ohnisek požáru a nutného odvětrání zakouřených prostor se podařilo požár lokalizovat. Hasiči rovněž museli zamezit případnému šíření ve stropní konstrukci. Po provedeném odvětrání hasiči z dílny vynosili nářadí ze stolařské výroby. Následně pokračovali v rozebírání požárem zasaženého stropu a dohašování menších ohnisek ve stropní konstrukci .

Příčina vzniku požáru a rovněž i výše škody je v současnosti v šetření vyšetřovatelem zjišťování příčin požáru.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet