Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali zraněnou řidičku

Dne 20. 12. 2010 v 18:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě dvou aut u Bánova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silničním obchvatu města došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. VW Passat a Š Octavia.

Řidička prvního vozu vjela v křižovatce na hlavní silniční tah I/50, kde se střetla s právě projíždějícím druhým osobním vozem mířícím na Slovensko. Při nehodě se řidička zranila v oblasti krční páteře a zůstala zaklíněna v autě. Řidič druhého vozu byl zraněn lehce.

První vůz zablokoval prostor u křižovatky, druhé auto skončilo po nárazu mimo silnici. U nehody vzápětí zastavili další projíždějící řidiči, kteří poskytovali první laickou zdravotnickou pomoc a přivolali záchranáře na tísňové lince 112.

Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu ze stanice. Okamžitě se začali zajímat o zraněné a o vyproštění řidičky. Na uvolnění dveří použili hasiči páčidlo a po otevření se jim podařilo ženu vytáhnout ven v asistenci s posádkou zdravotnické záchranné služby. Po přenesení do sanitního vozu byla žena dále ošetřena a následně odvezena do nemocnice.

V osobním autě řidičky byla instalována dětská autosedačka. Hasičům ani zdravotníkům se ale nepodařilo získat od zraněné ženy informaci, zda bylo dítě v autě převáženo. Následovala asi půlhodinová pátrací akce v okolí nehody, ale nikdo další nebyl nalezen. Dalším prověřováním se policistům podařilo dítě najít a potvrdit, že ve voze skutečně nebylo.

Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu a vyšetřování nehody hasiči nasvětlovali místo výkonnými agregáty pro policii. Doprava byla při průjezdu částečně omezena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet