Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionu s nebezpečným nákladem

Jednotka HZS Vyškov vyjela k dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu na ulici Brněnskou ve Vyškově. Událost si vyžádala 2 zraněné osoby.

17:11

Úplné uzavření Brněnské ulice na okraji Vyškova si dnes vyžádala nehoda osobního a nákladního vozidla.

Podle dostupných informací řidička vozidla Hyundai Santa Fe v Brněnské ulici nenadále vyjela do protisměru, kde se auto čelně střetlo s nákladním vozidlem Mercedes Benz Atego. U kamionu se při nárazu posunul dopředu náklad, který utrhl kabinu. Při srážce byli zraněni řidič kamionu i řidička vozidla Hyundai.

Hlášení o nehodě hasiči přijali v 8.11 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice ve Vyškově. Při jejím příjezdu byli oba zranění v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny.

Protože ale kamion ze Švýcarska do ČR vezl náklad palet s výbušným materiálem k výrobě airbagů, hasiči okolo místa nehody vytyčili padesátimetrovou nebezpečnou zónu a Brněnskou ulici zcela uzavřeli. I když průzkum nepotvrdil, že by náraz převážený materiál poškodil, z bezpečnostních důvodů zůstala komunikace uzavřena až do úplného odstranění následků nehody.

Po vyšetření nehody hasiči před 10. hodinou pomohli naložit k odtahu havarované vozidlo Hyundai. Poté pomohli přeložit náklad z poškozeného kamionu na náhradní vozidlo. Havarovaný kamion se podařilo vyložit a odtáhnout po 11. hodině. Hasiči pak pomocí sorbentu zlikvidovali zbytky uniklých provozních kapalin a uklidili vozovku.

Sdílet