Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Pardubického kraje ze dne 20. 12. 2010

Mírné oteplení vytvořilo v pondělí na některých silnicích náledí. V některých částech Pardubického kraje zase komplikoval dopravu silný vítr, sněhové jazyky i závěje. Opatrní by v dalších hodinách měli být řidiči i na všech silnicích v kraji.

Například ve 14.34 hodin vyjížděla jednotka hasičů z Ústí nad Orlicí do Českých Libchav, kde byl zraněn řidič osobního automobilu, na který při průjezdu zatáčkou spadl velký kus ledu z projíždějícího nákladního automobilu. Jednotka provedla zajištění automobilu proti požáru, řídila dopravu na místě zásahu a po vyšetření nehody policisty, pomocí techniky, vozidlo vytáhla na silnici. Nákladní automobil na místě nehody nebyl zjištěn.

V 15.05 hodin vyjížděli hasiči do Rabštejnské Lhoty, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Automobil skončil v poli na střeše bez zjevného úniku provozních náplní. Jednotka provedla zabezpečení místa nehody a vozidla proti požáru. Dále hasiči provedli ošetření drobného poranění ruky spolujezdce. Během zásahu jednotka usměrňovala provoz na komunikaci.

V 15.50 hodin hasiči ze Svitav vyjížděli do Lačnova, kde došlo ke kolizi osobního vozidla. Řidičku ještě před příjezdem hasičů vyprostili svědci události. Přivolaná zdravotnická záchranná služba ošetřila zraněnou řidičku a svědka, který se při vyprošťování zranil na ruce. Jednotka hasičů provedla protipožární opatření a vrátila se zpět na základnu.

V 19.08 hodin zasahovali pardubičtí hasiči u nehody za Lázněmi Bohdaneč směrem na Hradec Králové. U golfového hřiště skončilo osobní vozidlo mimo vozovku. Hasiči museli z vozu vyprostit jednu osobu. Zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice dvě zraněné osoby. Hasiči dále zajistili místo nehody – odpojili akumulátor, aby nedošlo k požáru a zamezili úniku provozních náplní.

Před půlnocí zasahovali hasiči z Moravské Třebové u kolize nákladního automobilu Iveco s vlekem, který skončil namáčknutý na svodidlech v Linharticích. Kamion, který blokoval silnici, hasiči vyprostili pomocí navijáku.

Ilustrační foto

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet