Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil kabinu nákladního auta

Jednotky HZS BVV, HZS Židlochovice, SDH Brno Chrlice a HZS Slatina vyjely k požáru kabiny nákladního automobilu v areálu firmy v obci Modřice. Požár je lokalizován, nasazeno jednoduché vedení C a vysokotlak.

17:09

Kabinu kamionu Volvo dnes zničil požár ve firemním areálu v Brněnské ulici v Modřicích na Brněnsku.

V kabině odstaveného kamionu začalo hořet zhruba hodinu potom, co v ní řidič zapnul nezávislé topení. Požár byl hasičům ohlášen v 9.55 hodin, k jeho likvidaci vyjely čtyři jednotky – profesionální ze stanic v Židlochovicích a v Bauerově ulici a v ulici Tuřanka v Brně-Slatině, a dobrovolná jednotka z Chrlic. Jednotky z Brna-Slatiny a Chrlic zůstaly v záloze a nezasahovaly.

Při příjezdu hasičů byla celá kabina kamionu v plamenech. Hasiči proti nim nasadili dva vodní proudy. Požár dostali pod kontrolu v 10.10 hodin, po proniknutí do motorového prostoru, uhašení žhnoucího obložení a ochlazení kabiny požár zlikvidovali minutu po 12. hodině.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeho příčinou byla technická závada na elektroinstalaci vozidla. Do nákladního prostoru se oheň nerozšířil. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 300 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet