Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Předčasný vánoční dárek: Nové nůžky v Holešově

HZS Zlínského kraje přijal „vánoční" dar společnosti DuPont, výrobní závod Holešov, pro jednotku profesionálních hasičů v Holešově.

Představitelé závodu pořídili pro potřeby výjezdové jednotky vyprošťovací zařízení, a to speciální nůžky zn. LUKAS model S 510. Pořizovací cena daru byla téměř 120 tis. Kč.

Předání hodnotného daru se účastnil jednatel společnosti Jiří Malota, který uvedl, že bezpečnost a ochrana zdraví patří ke klíčovým zásadám chování společnosti DuPont. Zástupci firmy věří, že poskytnutý dar pomůže podpořit důležitou práci hasičů při plnění úkolů, které pomáhají zachránit lidské životy.

Převzetí daru se účastnilo nejvyšší vedení HZS Zlínského kraje v čele s ředitelkou sboru plk. Ing. Jarmilou Čičmancovou, Ph.D., kterou doprovodil náměstek pro integrovaný záchranný systém plk. Ing. Pavel Hráček, ředitel územního odboru plk. Ing. Vladimír Pitner a velitel stanice mjr. Ing. František Javůrek. Za společnost Dupot se předání účastnil jednatel společnosti Jiří Malota, koordinátor SHE Pavel Permský a Stanislav Sýkora, Site development manažer pro Českou republiku.

Stanice Holešov patří v regionu ke stanicím, které svou službu vykonávají ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů. Význam kvalitního záchranářského vybavení získává na důležitosti nejen s přibližující se dálniční sítí, ale také v souvislosti s budovanou průmyslovou zónou.

Za dar hasiči upřímně děkují.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet