Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Cesta, požár, průzkum, vše z pohledu hasiče

Video z Cedar Rapids (USA, stát Iowa), zachycuje kompletní zásah hasičů přes cestu k místu požáru, až po rozebírání střechy a průzkum domu.

CEDAR RAPIDS – 8. prosince 2010 – Roberta Ackman (80 let) přijela domů z obchodu s potravinami a zaparkovala své auto Buick Regal (rok výroby 1998) do garáže, která je součástí malého domu.

Když v kuchyni vybalovala nákup, z motoru auta se začalo kouřit. U pouhého kouře dlouho nezůstalo, auto začalo hořet a kouř zahaloval postupně celou garáž.

Naštěstí si soused Paul Micholson (47 let) vycházejícího kouře všiml a pomohl staré ženě ven z domu. Poté v 16:34 nahlásil požár na linku 911.

Už v době, kdy hasiči dorazili na místo požáru, byla v plamenech celá garáž a sousedící obývací pokoj i s kuchyní. Hasiči vstupem přes přední dveře krotili požár směrem k severní straně domu, která již byla kompletně ohněm zasažena.

Hasiči vytvořili ventilační otvor ve střeše, která také byla z poloviny v plamenech. Na druhé straně domu, ve které se nachází tří ložnice a koupelna, způsobil kouř jen nepatrné škody.

Vyšetřovatel hasičů nakonec potvrdil, že požár začal v autě, z důvodu kompletního zničení auta však možné určit přesné místo vzniku.

Zdroj: Hasiči Cedar Rapids


Ve městě Cedar Rapids je od nepaměti česká čtvrť, která však byla při nedávných povodních zničena a bylo rozhodnuto o její demolici. Více v článku na serveru iDnes.cz či Radio.cz.


Sdílet