Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Březové hořela střecha domu

Požár poškodil konstrukci střechy. Vyhořelá je část půdy, aby se hasiči dostali k ohnisku, museli vybourat část stropu z místnosti pod půdou. Možnou příčinou požáru může být závada na elektrickém vedení. Na půdě hasiči při likvidaci ohně našli několik rostlin pravděpodobně marihuany.

K hlášenému požáru střechy autoservisu v Březové u Karlových Varů vyjelo dnes po osmé hodině ráno pět jednotek hasičů. Hořet začalo v půdních prostorách dvoupatrového domu, v jehož přízemí se nachází autoopravna. Dům je přímo napojen na další obytný dům, hasiči proto při likvidaci požáru postupovali tak, aby se oheň nerozšířil. Oheň hořel v trámech a izolaci pod plechovou střechou, navíc přístup na půdu z bytu pod půdním prostorem byl jedním malým otvorem v opačné části půdy než hořelo, hasiči tak museli rozebírat v několika místech strop i střechu, aby se k požáru dostali.

Po celou dobu museli pracovat v dýchací technice. Kromě hasebních prací uvnitř domu zasahovali hasiči také z výškové techniky. Po uhašení plamenů a odvětrání domu nalezli hasiči na půdě několik rostoucích rostlin pravděpodobně marihuany, ke kterým byla neodborným způsobem přivedena elektřina. Právě závada na elektrickém vedení v půdním prostoru je jednou z verzí, kterou zkoumá vyšetřovatel požárů. Na místo si přizval i znalce v oboru elektro. Přesnou příčinu zatím vyšetřovatel nestanovil, škoda je odhadnuta na 200 tisíc korun.

Protože oheň poškodil trámy v konstrukci střechy, velitel zásahu povolal na místo požáru statika. Ten objekt zkontroloval, po dohodě s majitelem domu žádné opatření nenařídil s tím, že majitel objektu si poškozenou střechu a krov zajistí sám.

Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice v Karlových Varech se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, místní dobrovolní hasiči z Březové, jednotka z Tašovic, jednotky z Ostrova a Chodova byly odvolány při cestě k zásahu.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet