Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CAS 20 z letošní státní zakázky

Přinášíme vám první fotografie nové cisterny z letošní státní zakázky. Jedná se o CAS 20 na podvozku Mercedes-Benz Atego s prodlouženou kabinou, nástavbu vyrobila firma SPS – THZ Slatiňany. Tato konkrétní je určena pro HZS Karlovarského kraje. Podrobně bude představena příští tyden v sekci technika zde na webu.

Ježíšek byl lestos ke karlovarským krajským hasičům velmi štedrý, mimo státní cisternu sbor obdržel také novou automobilovou plošinu, která je rovněž na podvozku Mercedes (nástavba vyrobena v Polsku), ta byla dovezena včera, 22. 12. 2010 a bude zařazena na stanici Karlovy Vary. Novou cisternu mají také hasiči požární stanice v Kraslicích, ta je na podvozku Tatra a zakoupeny byly i čtyři zcela nové jednohadicové vyprošťovací sady Holmatro. Jak uvádí Martin Kasal, tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje, letošní závěr roku se ve Varech docela podařil a Ježíšek se ,,pochlapil".

Přejme tedy hasičům z jednotek HZS Karlovarského kraje, ať svojí novou techniku využívají co možná nejméně a když už jí bude potřeba, nechť slouží bezchybně!

Sdílet