Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Klidný Štědrý den prožili hasiči v Olomouckém kraji

Hasiči z Olomouckého kraje prožili docela klidný Štědrý den 24. prosince 2010, i když museli vyjíždět celkem k deseti událostem, z nichž museli řešit

1 dopravní nehodu, 2 požáry 6 technických pomocí a 1 planý poplach.

Jde téměř o stejný počet výjezdů jako loni. 24. prosince 2009 vyjížděli hasiči v kraji celkem k 9 událostem (1 dopravní nehoda, 1 požár a 7 technických pomocí).

Požáry na letošní Štědrý den

První událost byla nahlášena na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 2:43 hodin a jednalo se o požár plastového kontejneru v Olomouci – Nemilanech na hřišti, škoda nevznikla žádná.

Druhý požár byl nahlášen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 20:54 hodin v Přerově na Kojetínské ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a hasiči SŽDC Přerov, kteří po příjezdu zjistili, že hoří odpad ve sklepě obytného domu. Při požáru se nikdo nezranil. Škodu vyčíslil vyšetřovatel na 5 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Stejně jako loni, kdy museli hasiči zachraňovat psa z výtahu v Šumperku, i letos vyjeli k jedné záchraně zvířete. Tentokrát se jednalo o kočku, která zůstala uvězněná na balkoně v Olomouci na Kmochově ulici.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet