Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v neobydleném bytovém domě v Uničově

V pondělí 27. prosince 2010 se při požáru jedné místnosti v neobydleném bytovém domě v Uničově zranila žena. Oheň zničil postel, škodu stanovil vyšetřovatel na 1 tisíc korun.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje přijalo v pondělí 27. prosince 2010 v 8:36 hodin hlášení, že v Uničově na ulici Medelova hoří patrový dům. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova a z Litovle a dobrovolní hasiči z Uničova a Troubelic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v jednom ze 4 bytů jedna místnost neobydleného bytového domu. Při požáru se zranila žena (popálila a nadýchala zplodin hoření), zdravotnická záchranná služba ji odvezla na ošetření do nemocnice. Požár zničil postel a staré hadry, lokalizován byl v 8:50 hodin.

Po lokalizaci se jednotky z Litovle a Troubelic vrátily na své základny, uničovští hasiči prováděli likvidační práce. V rámci nich museli rozebrat podlahu a hledali skrytá ohniska požáru.

Podle vyšetřovatele požár způsobil škodu 1 tisíc korun, příčina jeho vzniku je v šetření.

Vladimira Hacsikova
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje*

SDH Uničov:

V pondělí 27.12.10 v 8:37 byla jednotka SDH Uničov povolána společně s HZS st. Uničov (CAS MAN a CAS T815), HZS st. Litovel a JSDH Troubelice k požáru přízemního bytu na Medelské ulici.

Lokalizace a likvidace proběhla 1 VT proudem. Provedli jsme vynošení ohořelé výbavy bytu a po částečném rozebrání podlahy dohasili skrytá ohniska požáru. První jednotka po průzkumu vyvedla ze zakouřeného prostoru starší osobu užívající byt, která byla odvezena ZZS k dalšímu ošetření.

Na místo se dostavil vyšetřovatel ZPP ze stanice HZS Olomouc. Zasahovala zde i hlídka Policie ČR a Městské policie Uničov. Na místo se dostavila také místostarostka města Uničova, která nás následně požádala o vyčištění splavu v městském parku. Návrat na základnu 10:00.

Sdílet