Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Požár v garáži rodinného domu

K požáru v garáži v rodinném domku jehož sklepní prostory byly hustě zakouřeny vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči 27. 12. 2010. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil a včasným zásahem hasičů nedošlo k většímu rozšíření požáru.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala událost ve 14:13 hodin s tím, že z garáže v rodinném domku se valí hustý černý dým. K místu požáru byla vyslána profesionální jednotka z centrální požární stanice v Olomouci a to osádka prvního výjezdového vozidla, za posílení dalším cisternovým vozidlem. Rovněž k likvidaci požáru s profesionální jednotkou vyjížděli dobrovolní hasiči a to jmenovitě Hněvotín, Třebčín a Olšany u Prostějova.

Po příjezdu na místo profesionální jednotka zahájila průzkum v dýchací technice, protože dveře garáže byly zamčené a jediný přístup byl pouze schodištěm do sklepních prostor domu.

Celý suterén rodinného domku byl silně zakouřen a tak nebylo zcela patrné co vše v těchto prostorech hoří.

Hasiči po provedeném průzkumu nalezli v garáži kolečka se žhavým popelem od kterých se vzňaly uskladněné věci. Po otevření dveří garáží a za použití vysokotlakého proudu byla provedena lokalizace a zároveň likvidace požáru, tedy částečně požárem zasaženého materiálu. Ten následně hasiči z garáže vynosili. Zakouřené prostory jednotka za použití přetlakové ventilace odvětrala a poté se společně všechny jednotky vrátily zpět na své základny.

Výše škody upřesnil vyšetřovatel příčin vzniku požáru a to na výši 3tis korun.

Get the Flash Player to see this video.
Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet