Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Noční požár chatky v Pržnu. Zásah ztěžoval silný mráz

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci na úterý 28. 12. 2010 v obci Pržno (okres Frýdek-Místek) u požáru dřevěné chatky. Oheň zničil především střechu objektu, celková škoda byla odhadnuta na 600 tisíc korun. Požár se obešel bez zranění.

Informaci o požáru zavolal svědek na tísňovou linku hasičů v pondělí krátce před desátou hodinou večerní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a tři jednotky dobrovolných hasičů – z Čeladné, Janovic a Frýdlantu nad Ostravicí.

Při příjezdu hasičů k hořící chatce o půdorysu 4 × 4 metry již byly patné šlehající plameny pod sedlovou střechou. Požár dostali hasiči pod kontrolu za necelou hodinu a půl, práci jim ztěžoval silný mráz a velmi kluzká šikmá střecha. Kvůli namrzání zásahových obleků a prochlazení se v hašení pravidelně střídali, část hasičů se vždy chodila ohřát do hasičských aut.

Po uhašení zbyly na místě pouze obvodové zdi dřevěné chatky. Na místě zůstaly dobrovolní hasiči na kontrolu požářiště. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet